Hovädzie mäso je významným zdrojom bielkovín, železa a vitamínov skupiny B. Bielkoviny sú nevyhnutnou súčasťou našich tiel a sú potrebné pre rast a obnovu tkanív. Železo prispieva k správnej funkcii krvného obehu a je nevyhnutné pre prenos kyslíka v tele. Vitamíny skupiny B sú dôležité pre správne fungovanie nervového systému a metabolizmu.
Okrem toho hovädzie mäso obsahuje aj iné dôležité živiny ako sú zinok, meď a selén, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú imunitu a správne fungovanie organizmu.
Posledné výskumy tiež ukazujú, že konzumácia hovädzieho mäsa môže pomôcť pri budovaní a udržiavaní svalovej hmoty a môže byť prospešná pre zdravie vašich kostí.
Avšak, je dôležité konzumovať hovädzie mäso s mierou, pretože vysoký príjem živočíšnych tukov môže viesť k vysokému krvnému tlaku a zvýšenému riziku srdcových chorôb. Preto odporúčame konzumovať chudšie druhy mäsa ako sú hovädzie stehno, hovädzí steak alebo hovädzia panenka. Zaraďte kvalitné hovädzie mäso do svojho jedálnička.