Hovädzí steak je jedným z najobľúbenejších jedál výnimočnej chuti, na ktorom si pochutná snáď každý gurmán. Aby ste si aj vy mohli pochutnať na šťavnatom steaku, pripravili sme pre vás podrobný postup, ako pripraviť hovädzí steak.
Recept na šťavnatý steak
Receptov a návodov na steaky je nespočetné množstvo, no my vám poradíme “ten náš” osvedčený – rýchly, jednoduchý a chutný. Ako na to?
- Vytiahnite mäso z balenia, neoplachujte ho, pretože by natiahlo do seba vodu. Zapáchajúce mäso nikdy nepripravujte, vyhoďte ho. Najlepší hovädzí steak je nakrájaný na plátky s hrúbkou 2-3 cm.
- Plátky hovädzieho steaku nechajte 1 hodinu pred prípravou odležať pri izbovej teplote, následne osušte papierovými utierkami alebo textilnou utierkou.
- Poriadne rozpáľte panvicu tak, aby sa z nej začalo jemne dymiť a položte steak na panvicu. Tým sa hovädzie mäso sprudka zatiahne, skaramelizuje a všetka šťava vám zostane vo vnútri steaku.
- Hovädzí steak pečieme 2 minúty z každej strany. Mäso sa najprv prilepí a potom sa samo odlepí od panvice. Počas pečenia steaku ho z druhej strany osolíme a okoreníme. Po dvoch minútach ho teda otočíme a pečieme ďalšie 2 minúty z druhej strany.
- Po uplynutí času vypneme zdroj tepla a na steak položíme kocku masla, rozmarín, prikryjeme pokrievkou / panvicou a necháme odpočívať 10 min.
- Odpočinutý steak nakrájame na plátky a poukladáme na tanier. Do výpeku pridáme kocky masla, prehrejeme, zredukujeme, aby vznikla omáčka. Nakrájaný steak na tanieri prelejeme omáčkou.
- Hotovo! Môžete si vychutnať vynikajúci hovädzí steak, dobrú chuť 🙂
Tip na záver: grilovanie na hrubšej panvici pri vysokej teplote pomáha minimalizovať množstvo tukov v mäse.
Ugrilujte si lahodný hovädzí steak aj vy. Teraz si môžete objednať hovädzí steak aj priamo v našom eshope kedykoľvek naň dostanete chuť.