VÝHODY BRAVČOVÉHO MÄSA

V porovnaní s inými druhmi hospodárskych zvierat je u ošípaných rýchla reprodukčná schopnosť, krátka doba gravidity. Čo sa týka bravčového mäsa, tak chudé mäso z ošípaných a výrobky z neho patria medzi komodity s vysokou biologickou hodnotou, príťažlivým vzhľadom a chuťou. V kuchyni vyniká rýchlym kulinárskym využitím a relatívne dostupnou cenou. Bravčové mäso v porovnaní s hovädzím mäsom obsahuje veľké množstvo bielkovín. Vnútrosvalový tuk zabezpečuje bravčovine jemnosť, krehkosť, šťavnatosť, chuť a aromatické zložky.

ZDRAVOTNÉ BENEFITY

Bravčové mäso obsahuje vysoký podiel vitamínu B1, ktoré sú prospešné pre nervy a svaly. Je tiež významným zdrojom fosforu a železa, ktoré bojujú proti anémii. Magnézium drží na uzde krvný tlak a je dôležitý pre zuby a kosti. Zinok pôsobí proti infekciám a podporuje imunitu. Samozrejme toto sa netýka slaninky a podobných pochutín z bravčového mäska. Treba si vybrať zlatú strednú cestu, konzumovať chudé časti a keď máme radi tučnejšie mäsko, tak s mierou.